Tanja Starič odhaja z RTV! Pravi da so razmere nevzdržne!

Tanja Starič, zajem slike

Novinarka in voditeljica Odmevov Tanja Starič naj bi zaradi nevzdržnih razmer zapustila nacionalno televizijo.

Gledanost Odmevov v zadnjem času pada, podobno je tudi s spremljanjem televizije nasploh. Kot kažejo podatki inštituta Mediana, se je gledanost prvega programa nacionalne televizije v zadnjih desetih letih zmanjšala za 12 odstotnih točk, drugega programa pa za 14 odstotnih točk. Zaradi odhoda Tanje Starič, sicer ne bo nič drugače, a je zanimivo dejstvo predvsem to, da je bila Staričeva vedno bolj naklonjena levemu političnemu polu. Sedaj, ko RTV prevzemajo spet “njeni, pa odhaja?

Zanimivo je, da je Staričeva, ko je bil v gosteh pri njej Janez Janša, čutila veliko napetost, napadalnost, nejevoljnost, kar priča tudi grozeči pogled Staričeve, kot de se bliža konec sveta? A ko je prišel v studio odmevov sedanji predsednik vlade Robert Golob, se vse spremeni. Staričeva, kot bi prišla iz plesne šole, postane vesela, ozračje, obrnjeno na levo postane domače, vsi se veselijo, plešejo in voditeljica se smeji, kot bi zadela na lotu?

In zanimivo. Staričeva je z nacionalne televizije v preteklosti že odšla leta 2007, in sicer za časa prve vlade Janeza Janše, po izteku svojega mandata na funkciji urednice informativnih oddaj Televizije Slovenija. Najprej je delala za brezplačnik Žurnal24, nato pa za Delo, od koder je odšla nazaj na RTV Slovenija. Piše Delo.

Staričeva naj bi razmišljala o odhodu na portal N1 v lasti srbskega poslovneža Dragana Šolaka. Prestop naj bi se zgodil s 1. septembrom. Še en dokaz da ta portal postaja vse bolj levi?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.