Tina Gaber, ljubica Roberta Goloba ne more prejemati nadomestila za protokolarne dogodke!

Tina Gaber in Robert Golob, slika, portal 24

Po tem, ko revež Aleš Musar, mož predsednice države prejema 850 evrov nadomestila a protokolarne dogodke, tak denar kot pišejo Slovenske novice pa ne pripada ljubici predsednika vlade Tini Gaber.

Ljubica, Roberta Goloba velja za trenutno eno najbolj vročih tem pri nas. S premierjem se je pojavila že na številnih družabnih dogodkih, svojega ljubimca je celo intervjujaja, kar je povzročilo veliko negodovanja, pred kratkim pa je celo debitirala tudi na političnem področju, ko se je ob robu srečanj ministrov in premierjev odvil damski program, ki je s Tino Gaber na čelu gostil soproge tujih predstavnikov. No kaj je na tem dogodku počila Gabrova ni znano. Uradno je predsednik vlade, čeprav ima ljubico, še vedno poročen.

Ob tem se je marsikomu porajalo vprašanje, ali je Tina Gaber kot ljubica premierja upravičena do kakšnega nadomestila za sodelovanje na protokolarnih dogodkih, tako kot soprog predsednice republike Aleš Musar. Seveda NE! Za to ni nobene zakonske osnove,  je le kot njegova ljubica in nič več. Čeprav naj nebi delala nikjer. Sosedje bloka ob Tivoliju, kjer živi, pravijo, da v odsotnosti predsednika vlade celi dan “nabija” balkansko glasbo,  veliko se sprehaja s psičko, pa tudi v trgovino redko hodi? Življenje, kot v pravljici?

Zato pa Aleš Musar, soprog predsednice republike, ki sicer ni noben revež, za svoje sodelovanje na protokolarnih in drugih obveznostih prejema nadomestilo za kritje stroškov. To po zakonu znaša okrog 850 evrov mesečno. Zakon mu sicer omogoča, da plače, ki bi mu pripadla v primeru, da bi prekinil zaposlitev, ne bo prejemal. Ta bi znašala 20 odstotkov mesečne plače predsednice. To pa je sramota!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.