To je Golobov “bedni” izgovor, zakaj denar še ni na računu prizadetih?

hiša družine Fužir

Prizadeti v avgustovskih poplavah, še vedno zaman čakajo na državni denar Razen denarja iz humanitarnih organizacij, najbolj ogroženi niso prejeli še praktično nič.

 

“Ne glede na to, kako velika je bila katastrofa, vseeno obstaja veliko upanje, da bomo po tej katastrofi izšli močnejši. In to je bilo zame danes ključno sporočilo, tudi po sestankih in ogledih terena z župani, da se stvari razvijejo in hitreje, kot smo si mislili pred mesecem in pol,” se je izgovarjal predsednik vlade, Robert Golob po nedavnem obisku Koroške.

 

“Prišli smo v neke vrste likvidnostno zanko, ko je vlada nakazala denar pristojnim ministrstvom, zaradi postopkov, ki so namenjeni predvsem preglednosti porabe, pa še ni prišel do prizadetih,” pa je za Radio Prvi dejal premier Robert Golob. Kakšno likvidnostno zanko je s tem mislil, je očitno znano le njemu. A dejstvo je to, da če nebi bilo humanitarnih organizacij, bi se prizadeti v poplavah težko postavili na svoje noge.

 

In verjetno se bodo vsi skupaj morali zavedati, da je bolje, zanesti se na lastno znanje in pomoč soljudi, kot, pa na Goloba? Bomo videli. Lahko pa nas preseneti?

 

vir: Žurnal24

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.