To so štirje kandidati za prvega predsednika uprave RTV!

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

V petek je potekel rok za prijavo h kandidaturi za predsednika in dva člana uprave RTV Slovenija. Prejeli so 12 prijav. 

Na razpis za predsednika uprave RTV, se je prijavilo 7 kandidatov, kandidature štirih od njih pa so bile prepoznane kot ustrezne pogojem. Termine razgovorov bo razpisna komisija predvidoma sporočila v ponedeljek, 10. julija pa bodo s kandidati razgovore izvedli. 13. julija jih bodo predstavili svetu zavoda, sledila bosta glasovanje in razglasitev zmagovalca.

Namesto generalnega direktorja, kot je veljalo v starem sistemu, bo po Golobovem zakonu o RTV vodil štiričlanski upravni odbor (predsednik uprave, dva člana po lastni izbiri in delavec-direktor). Odloča z večino glasov vseh članov. V primeru enakega števila glasov je odločilen glas predsednika upravnega odbora.

Predsednika uprave bodo zagotovo izbrali po Golobovih željah. A tu so kandidati:

Zvezdan Martič naj bi veljal za strokovnjaka na tehničnem področju. Po politični usmeritvi je blizu levici.  Bil naj bi zaupnik bivše direktorice televizije Slovenija Natalije Gorščak.

Rajko Gerič dosedanji odgovorni urednik drugega informativnega programa TV Slovenija. Pomagal je ustanoviti Planet TV, pozneje pa je bil namestnik odgovornega urednika Siol.net. Pravijo, da je še najbolj neodvisen.

Simon Kardum, direktor Kina Šiška, ki ga je uspešno preoblikoval v center urbane kulture in ostal direktor do danes. Je eden največjih nasprotnikov Janeza Janše in je najbližje trenutni oblasti.

Peter Dular je pomočnik nekdanjega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunc.  Je kandidat, ki je blizu starim partijskim strukturam. Je blizu stranki SD, prav tako tudi predsednici republike Nataši Pirc Musar in Milanu Kučanu.

Kaj nam torej pripravljajo Golobovi in kdo naj bi bil po njihovem mnenju najbolj kompetenten predsednik uprave? Počakajmo na 13. julij.

vir: Domovina.je

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.