Tomšič se je na sodišču izgovarjal, da je grožnje Janši le prebral iz transparenta. Dokazi pravijo drugače!

Ludvik Tomšič, zajem slike

Na sodišču se je danes zagovarjal Ludvik Tomšič, ki je leta 2020 javno vpil, da je »fašista Janšo treba ubit«, skandiral »ubi Janšo«, in pozival, da je »Janeza Janšo treba samo ubiti in nič drugega«.

Izgovor Tomšiča, dane na zaslišanju ni bil ravno prepričljiv: “Nimam se kaj zagovarjati. Lahko pa povem, kako je bilo. Prišel sem na proteste. Tam sem videl plakate smrt janšizmu. Jaz sem to prebral smrt Janši,” je Ludvik Tomšič na sodišču danes povedal v svoj zagovor. Dejal je, da je šlo za predstavo kot na nogometni tekmi, vpil ni le on, tudi drugi so, a so se potem skrili, plakatov s pozivi k smrti janšizma pa je bilo na stotine. Dodal je: “Zdaj sem pa jaz glavni problem po cajtngih in to.”

Še enkrat si poglejte oba posnetka, kaj se je Tomšič drl po Ljubljani in sami presodite, kaj je res in kaj ne:

Janša je dejal, da so bile grožnje Tomšiča, ki sicer niso bile edine, javno izražene, posnete in vidne. “Videli so to tudi moji sorodniki,” je opozoril Janša in nadaljeval, da je bil to le uvod v serijo groženj s smrtjo naslednji dve leti na razih demonstracijah s transparenti in še bolj na družabnih omrežjih. Janša je povedal, da sta ga majhna otroka spraševala, ali ga bodo res ubili. Na vprašanje, ali ga je bilo strah, je odgovoril, da zanj to ni bil šok, ker je bilo groženj veliko, za otroke pa je bil. Janša je dodal še, da pa je bila grožnja videti realna tudi zaradi množice, ki se je smejala in ploskala.

vir: Spletni časopis

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.