Tragedija! V helikopterski nesreči sta umrla predsednik Irana in njihov zunanji minister.

Ostanki helikopterja Iranskega predsednika

Iranska državna televizija je potrdila smrt predsednika Ebrahima Raisija in zunanjega ministra Hoseina Amirja-Abdolahiana v nedeljskem strmoglavljenju helikopterja na severozahodu Irana. 

Poleg televizije je med drugim tudi državna tiskovna agencija Irna poročala, da je umrlo vseh devet potnikov na krovu helikopterja, ki je bil po zaključku obiska v Azerbajdžanu v nedeljo na poti proti iranskemu mestu Tabriz.


Potem ko so izgubili stik z njim, je stekla obsežna reševalna akcija, ki jo je oteževalo slabo vreme. Ekipe so se po 15 urah iskanja do prizorišča nesreče prebile danes zjutraj.

Glede na nekatera poročila naj bi helikopter v celoti zgorel. Iranska vlada, ki se je danes sestala na nujnem zasedanju, je že sporočila, da bo nadaljevala delo brez vsakršne motnje. “Zvestemu narodu zagotavljamo, da se bo pot služenja nadaljevala z neumornim duhom Raisija,” so zapisali v izjavi, v kateri so dodali, da je predsednik žrtvoval življenje za državo, piše Siol.net.

 

VREME

Maribor
oblačno
69%
1.6km/h
100%
20°C
22°
18°
20°
Tue
16°
Wed
16°
Thu
17°
Fri
20°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.