Tudi na “Potrčevi” Švedski zapirajo šole in omejujejo gibanje ljudi?

švedska

Zares ironično. Medtem, ko smo lahko brali, kako se je Marko Potrč preselil na Švedsko in od tam modruje o koronavirusu pri nas, naj bi v švedske šole poslal celo svoja otroka. A glej ga zlomka, tudi na Švedskem naj bi zapirali šole.

Tudi na Švedkem zaprtje šol in omejevanje gibanja

Doslej je bilo javno zbiranje, kot so protesti, prireditve, koncerti in verski obredi, omejeno na 50 ljudi. Zdaj pa so to omejitev zmanjšali na osem. Po nasprotovanju javnosti so za pogrebe naredili izjemo. Na njih se tako lahko zbere največ 20 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Čeprav omejitev ne velja za zasebna druženja, vlada poziva ljudi, naj se ne družijo in obiskujejo fitnesov, bazenov, knjižnic in trgovskih centrov. Če je le mogoče, naj se izognejo tudi javnemu potniškemu prometu. Piše portal Koroške novice.

V finski prestolnici Helsinki so v zadnjih dneh zabeležili občuten porast novih okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so danes sprejeli odločitev o ostrejših koronskih ukrepih. Kot je sporočil helsinški župan Jan Vapaavuori, bodo zaprli šole, knjižnice in bazene ter odpovedali javne dogodke. Razmere v Helsinkih so po besedah tamkajšnjega župana “zaskrbljujoče”. Posvaril je pred preobremenjenostjo zdravstvenega sistema v mestu ter službe, ki sledi okužbam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samo v Helsinkih so ta teden potrdili 1533 novih okužb z novim koronavirusom. Teden prej 992. Finska ima sicer najnižje število okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev v Evropski uniji v zadnjih 14 dneh, in sicer 69, kar je sicer nekoliko več kot v začetku novembra, ko je bila ta števila okoli 40. V Helsinkih in njegovi okolici je ta števila bistveno večja, 155,8 okužbe na 100.000 prebivalcev.

Za razliko od nekaterih, ki so nam dolgo prali možgane, vam na našem portalu polagamo na srce, prosimo spoštujte ukrepe!

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
52%
3.6km/h
40%
13°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.