Tudi to je Maribor: 88 letno gospo deložiranali iz odkupljenega stanovanja

slika Kanal A

Pred štirimi leti je nič kriva takrat 84-letna Marija Weingerl ob deložaciji sosednjega stanovanja ostala brez svoje straniščne školjke. Po dve stanovanji sta si namreč delili kopalnico, sodni izvršitelj, ki se je lotil sosednjega stanovanja, pa je odnesel tudi nekatere njene stvari. Poleg školjke in tuš kabine celo nekaj hrane.

Nesrečna Marija je v stari vili v Mariboru živela pol stoletja. Država ji je po t.i. Jazbinškovem zakonu najprej prodala stanovanje, ji ga je ista država dve leti zatem odvzela, ker naj bi se pojavil denacionalizacijski upravičenec. Sicer pa je prvi šok doživela takrat, ko so zaradi deložacije sosednjega stanovanja odvzeli tudi skupno kopalnico in celi WC školjko, poroča Kanal A.

Za deložacijo je sicer družina nesrečne 88 letne Marije vedela, a so se na odločbo sodišča pritožili, ter čakali njihov odgovor. Namesto odgovora, pa so ji enostavno odvzeli (njeno) stanovanje. Gospa se sedaj seli v malo podnajemniško garsonjero veliko vsega 22 kvadratnih metrov.

Je pa zanimivo, da se ob tej zgodbi, ki so jo predstavili na Kanalu A, ni odvzel nihče iz občine ali humanitarnih organizacij. Žalostno je, ko si v lastni državi, drugorazredni državljan in drugorazredni občan Maribora.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
64%
1km/h
0%
23°C
26°
20°
22°
Tue
20°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA