..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Tudi to je Maribor: 88 letno gospo deložiranali iz odkupljenega stanovanja

slika Kanal A

Pred štirimi leti je nič kriva takrat 84-letna Marija Weingerl ob deložaciji sosednjega stanovanja ostala brez svoje straniščne školjke. Po dve stanovanji sta si namreč delili kopalnico, sodni izvršitelj, ki se je lotil sosednjega stanovanja, pa je odnesel tudi nekatere njene stvari. Poleg školjke in tuš kabine celo nekaj hrane.

Nesrečna Marija je v stari vili v Mariboru živela pol stoletja. Država ji je po t.i. Jazbinškovem zakonu najprej prodala stanovanje, ji ga je ista država dve leti zatem odvzela, ker naj bi se pojavil denacionalizacijski upravičenec. Sicer pa je prvi šok doživela takrat, ko so zaradi deložacije sosednjega stanovanja odvzeli tudi skupno kopalnico in celi WC školjko, poroča Kanal A.

Za deložacijo je sicer družina nesrečne 88 letne Marije vedela, a so se na odločbo sodišča pritožili, ter čakali njihov odgovor. Namesto odgovora, pa so ji enostavno odvzeli (njeno) stanovanje. Gospa se sedaj seli v malo podnajemniško garsonjero veliko vsega 22 kvadratnih metrov.

Je pa zanimivo, da se ob tej zgodbi, ki so jo predstavili na Kanalu A, ni odvzel nihče iz občine ali humanitarnih organizacij. Žalostno je, ko si v lastni državi, drugorazredni državljan in drugorazredni občan Maribora.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
54%
1km/h
0%
6°C
8°
4°
8°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.