Tunizijske oblasti prepovedale Matjažu Nemcu vstop v državo.

MATJAŽ NEMCU - Matjaž Nemec
Matjaž Nemec, zajem slike POP TV

Matjaž Nemec je v Tuniziji nezaželen. Levičarski Evroposlanec je odločitev Tunisa obsodil in dejal, da si tam drugače predstavljajo demokracijo.


“Odločitev tunizijskih oblasti obžalujem in jo tudi obsojam. Ne glede na naše razlike morata obe strani dati priložnost dialogu. Odprt dialog in tudi konstruktivna kritika sta del demokratičnega procesa, česar v Tuniziji očitno ne razumejo. Še več, s tem dejanjem dokazujejo, da povsem drugače razumejo demokracijo,” je dejal Nemec.

 

No, kako izgleda demokracija po Nemčevo vemo vsi, še iz časa prejšnjega sklica parlamenta. Težko si Nemec namreč predstavlja demokracijo z mislijo na socializem. “Ta delegacija ne bo smela vstopiti na nacionalno ozemlje,” je tunizijska vlada zapisala v pismu delegaciji, ki ga je videl bruseljski spletni bilten Politico.

 

Vlada svoje odločitve uradno ni pojasnila, a kot je za STA dejal vodja delegacije za odnose z državami Magreba in evroposlanec Matjaž Nemec, so se težave s tunizijskimi oblastmi začele že prejšnji teden.

 

Še dobro, da Nemcu ne prepovedo obiska Bruslja. Tudi tam niso navajeni socialističnih navad, levosučnega Nemca.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.