TV oddaja “Delovna akcija” spet buri duhove. Izrečenih naj bilo veliko laži?

Zajem slike, Delovna akcija - POP TV

Oddaja Delovna akcija, kjer mojstri, ljudem potrebnim pomoči, obnavljajo hiše, spet buri duhove. Še posebej po predvajanju zadnje sobotne oddaje, kjer naj bi bilo izrečenih veliko laži?


V sobotni oddaji “Delovna akcija” so predstavili zgodbo mame Suzane in njenega sina Tomasa, ki je  fant s posebnimi potrebami. V oddaji si jima mojstri obnovili hišo, v kateri dolgo časa ni živel nihče. A zgodba mame Suzane, katera je ganila vse, naj nebi bila resnična. Po oddaji se je oglasil tudi oče Tomasa in povedal svojo plat zgodbe. 

Kot oče Tomasa sem zelo prizadet zaradi izkrivljenih dejstev v oddaji. V najini zvezi absolutno ni prišlo do nobenega nasilja, sploh pa, da bi bila v NEZAVESTI. Gospa ne izbira sredstev za dosego cilja, manipulira na račun otroka, kot tudi mene. Pohlep pri njej ne pozna meja. Ko je moje življenje po hudi nesreči 2009 (nisva bila več v zvezi) viselo na nitki oz. bilo odvisno od Boga in sem postal invalid, je kaj hitro pritekla, seveda z zavarovalno POLICO, katera je bila še skupna, naj podpišem in se odrečem vseh pravic. Glede Tomasove vzgoje sem zelo srečen, da sem lahko zelo prispeval in to ne samo jaz, ampak tudi moja družina, katero Tomas obožuje. Namreč, Tomas obožuje moje starše, se pravi babico in dedka. Zelo rad se druži z njima, ampak njegova mama ga je prikrajšala tudi za to. V oddaji mu na žalost ni bilo omogočeno povedati, ne za očeta, ne za babico in dedka. Izrekel je to, kar mu je bilo naročeno!,” je ostro zapisal Tomasov oče.

“Kar se tiče njene skrbi za otroka, veliko pove: ko se Tomas vrnil s šolskega letovanja, bi ga mama mogla počakati na postaji, namesto tega je razredničarka čakala s Tomasom okrog 2 uri na mamo! Tomas se je sam s kolesom pripeljal na železniško postajo gledat vlake in stal na železniškem TIRU, star okrog 12 let! Se s kolesom peljal čez rdečo luč na semaforju pred očmi učiteljice iz njegove šole! V reki Ledavi izgubil obutev, in vse to medtem, ko je njegova mama gledala nadaljevanke in se zabavala. Tomas se večkrat znajde sam na prehodu za pešce gledajoč v telefon in ni pozoren na promet, dokler mama ni ob njem! Super osebna asistentka! Ko pa sem rezerviral počitnice na morju za naju z Tomasom, je preprečila tudi to in potem na CSD-ju par mesecev za tem ob navzočnosti 10 strokovnjakov (soc. delavka, osebna zdravnica, razredničarka …) lagala, češ, oče ga noče peljati na morje, ampak je resnica hitro prišla na dan. Sebe prikazuje, kot žrtev na podlagi svoje domišljije in izmišljotin! UPORABLJA NERESNICO IN ZAVAJA CELOTNO JAVNOST!” je zapisal v komentarju pod objavo članka o prenovi v Facebook skupini Pomurski Vestnik.

Vsak zgodba ima dve plati, a v oddaji slišimo in vidimo le eno stran. Prav je, da v oddaji obnavljajo hiše in stanovanja tistim, ki so pomoči zares najbolj potrebni, a mogoče bi ta prenova zmogla tudi, če bi bila oddaja manj dramatična in če bi se ustvarjalci oddaje potrudili in poiskali tudi drugo plat medalje.

video: POP TV, vir: Cosmopolitan

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
88%
0.5km/h
13%
11°C
13°
10°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.