Umrl je politik Ivan Bizjak. Bil je minister za notranje zadeve.

Ivan Bizjak, slika: zajem slike 24ur

Umrl je nekdanji slovenski politik Ivan Bizjak. V vladi Janeza Drnovška, ki je nastala po volitvah 1992, je zasedel mesto ministra za notranje zadeve. Star je bil 67 let. 

Bizjak je v vladi Janeza Drnovška, leta1992, zasedel mesto ministra za notranje zadeve. Z mesta ministra je 1994 odstopil. Kot vzrok je navedel politično odgovornost zaradi nenavadnega ropa podjetnika, ki so ga v avstrijskem Celovcu izvedli pripadniki Specialne policijske enote.

Istega leta (1994) je bil imenovan za prvega varuha človekovih pravic. Po izteku mandata je v Drnovškovi vladi, oblikovani po volitvah 2000, prevzel resor za pravosodje in ga ohranil tudi potem, ko je sredi mandata vlado prevzel Anton Rop.

2005 je odšel v Bruselj na sedež Sveta EU, kjer je do 2011 zasedal visok položaj generalnega direktorja direktorata za pravosodje in notranje zadeve

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.