Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

slika družbeno omrežje

V 77. letu starosti je umrla slovenska novinarka, publicistka, voditeljica in nekdanja filmska igralka Manca Košir, so potrdili v krogu njene družine.

Od leta 2019, ko so ji prvič postavili diagnozo, se je Manca Košir borila z rakom. Tokrat je bila bolezen očitno prehuda. Kariero v javni sferi je Koširjeva pričela kot filmska igralka, med drugim se je bomo spominjalo po vlogah v filmih Breza, To so Gadi, Sreča na vrvici, Ko pride lev. Bila je tudi predavateljica. političarka, novinarka. Napisala je tudi številne knjige.


Letos naj bi celo nastopala na Evropskih volitvah. Na listi stranke Vesna. Že leta 2011 je medtem na listi Stranke za trajnostni razvoj Slovenije neuspešno kandidirala na državnozborskih volitvah. 

Leta 2019 so Manci Košir prvič diagnosticirali bolezen rak. Takrat je prestala zahtevno operacijo, v kateri so ji odstranili del kosti in bezgavke. Leta 2022 je potrdila, da se je znova srečala s to zahbrtno boleznijo. Aprila letos je Koširjeva v epizodi slovenskega podcasta Aidea razkrila, da je imela zaradi raka kar 30 obsevanj, bolezen in zdravljenje pa sta na njenem telesu pustila precejšnje posledice.

Pogreb umrle bo javen in odprt za vse, je na družbenem omrežju Facebook sporočila njena hči Tina Košir.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
0.5km/h
37%
13°C
13°
12°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.