Upokojenci bodo v četrtek prejeli tudi krizni dodatek. Preverite!

slika je simbolna

Stvari se peljejo v pravo smer in začenjajo se nekatera izplačila zaradi krize, v katero nas je pahnila epidemija koronavirusa.

Upokojencem v četrtek izplačilo kriznega dodatka

328.780 upokojencev bo 30. aprila na svoje račune prejelo izplačilo solidarnostnega dodatka.

  • Tisti upokojenci, ki prejemajo pokojnino do 500 evrov, bodo prejeli 300 evrov dodatka.
  • Tisti upokojenci, ki prejemajo pokojnino od 500 do 600 evrov, bodo prejeli  230 evrov dodatka.
  • Tisti upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini od 600 od 700 evrov, bodo prejeli 130 evrov dodatka.

Dodatek se ne bo upošteval med osebne prihodke posameznika tako, da bi kakor koli vplival na upravičenost do ostalih socialnih pomoči in pomoči na domu in na dohodnino.

  • Poleg upokojencev so v enakih višinah do njega upravičeni še prejemniki invalidskih nadomestil, ki so brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, če njihovo nadomestilo znaša 700 evrov ali manj.
  • Enkratni solidarnostni dodatek za upokojence pa bodo prejeli tudi tisti zavarovanci, ki so bili v obvezno zavarovanje vključeni za ožji obseg pravic. Prav tako ga bodo prejeli tudi tisti, ki so bili upokojeni na podlagi Zakona o starostnem zavarovanju kmetov, in prejemniki dodatka k tuji pokojnini.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
8°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.