Urbanija ovadil žaljivega Hribarja. Ustvarjalce Panorame imenoval “umotvore”!

Uroš Urbanija
Uroš Urbanija, slika: Demokracija

Uroš Urbanija, direktor TV Slovenija, je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Na konstitutivni seji Sveta RTV je svetnik grobo žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija.« so sporočili z nacionalne RTV. Gre za svetnika in radijskega voditelja Saša Hribarja, ki je med drugim v zobe vzel novinarko TV Slovenija Vido Petrovčič in ustvarjalce oddaje Panorama.

V preteklosti je sodišče že odločilo, da je uporaba izraza “prostitutka” neprimerna označba za novinarko. Povsem enako neprimeren izraz je po prepričanju vodstva RTV uporabil svetnik “sugar muti” (gre za osebo, ki mladi osebi v zameno za finančne ugodnosti nudi spolne užitke). V. d. direktorja Televizije Slovenija tako pričakuje, da se bo svetnik za svoje besede opravičil in podal nepreklicni odstop s svoje funkcije.

»Glede na priporočila Sveta za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi Nika Kovač, bi pričakovali, da tovrstno neprimerno komunikacijo nemudoma ustavi predsednik Sveta RTV Goran Forbici. Ker se to ni zgodilo, je v. d. direktorja Televizije Slovenija sprožil postopek pred organi pregona,« pravijo na RTVS.

Naznanitev kaznivega dejanja si v celoti lahko Preberete TUKAJ!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
72%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.