Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

V Račah se je tokrat odvijalo srečanje članic in članov SDS. V prepolni dvorani gasilskega doma Rače se je odvilo tradicionalno srečanje Podravske regije, ki združuje odbore SDS Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Ruše, Selnica ob Dravi, Šentilj, Miklavž na Dravskem Polju, Duplek, Starše, Slovenska Bistrica, Makole in Oplotnica.


Srečanja so se udeležili tudi poslanka SDS mag. Karmen Furman, Podpredsednica stranke SDS in Evropska poslanka Romana Tomc, predsednik SDS Maribor in kandidat za Evropskega poslanca Franc Kangler, ter kandidatka za Evropsko poslanko, zdravnica dr. Alenka Forte. Gostitelj srečanja pa je bil Denis Vihar, predsednik SDS Rače-Fram.

Dobrodošlico je gostom izrekel predsednik odbora SDS Rače-Fram Denis Vihar, ki je pozdravil vse prisotne in goste. Obenem se je vsem zahvalil za tako velik obisk in vsem skupaj zaželel prijetno druženje.

Poslanka mag. Karmen Furman je poudarila, da ima koalicija v parlamentu moč, kakršno ni imela še nobena koalicija, a te moči ne znajo izkoristiti, da bi sprejeli ukrepe, kateri so dobri za ljudi. Furmanova se je dotaknila tudi Evropske politike in dejala, da je še kako pomembno, kdo nam kroji usodo Evropske politike, saj je od tega odvisno tudi življenje v naši državi Sloveniji.

Kandidatka za Evropsko poslanko dr. Alenka Forte je najprej pohvalila vse ki so se udeležili srečanja in izrekla pohvalo, da so člani in članice SDS Podravske regije lepo napolnili dvorano. Dejala je, da jo na Štajerske kraje vežejo lepi spomini iz mladosti. Doktorica je izrazila veliko kritiko vladi, zaradi zakona o dolgotrajni oskrbi, katero je Golobova vlada enostavno povozila. Poudarila je, da je Evropa zanjo drugi dom, saj je dolgo časa živela v tujini, predstavljajo pa ji tudi vrednote katere sama živi.  A sama ugotavlja, da je Evropska politika zašla, evropska kultura pa je zaradi slabe migrantske politike ogrožena.

To je za naš portal povedala dr. Alenka Forte

Kandidat za evropskega poslanca in predsednik SDS Maribor Franc Kangler je poudaril svojo prehojeno politično pot od osamosvojitve leta 1991. Kot je dejal se takrat ni boril za tako Evropo, kot jo imamo danes. Pravi, da bi Evropa morala biti pravična do vse, ne le do tistih, ki ilegalno prestopajo mejo in kratijo človekove pravice in svoboščine. Tudi v Sloveniji so v času Janševe vlade protestirali kolesarji, danes v času Golobove vlade pa protestirajo vsi drugi, od zdravnikov, uslužbencev na UE, tožilcev, vsi le kolesarji ne. Kangler je prepričan, da stranka SDS, na Evropskih volitvah zna doseči dober rezultat. Sam pa se bo zavzel za to, da v kolikor mu uspe preboj v Evropski parlament, da bo Evropska pisarna poslej v Mariboru.

To je za naš portal povedal Franc Kangler

Evropska poslanka Romana Tomc, ki je tudi nosilka liste za Evropske volitve, je poudarila, da je počaščena, da je nosilka liste, hkrati pa to pomeni tudi boj na soočenjih v medijih. Poudarila je, da je na Evropskih  volitvah pomembna udeležba, zato je povabila vse, da se volitev tudi udeležijo. Poudarila je, da je levi politični polj pred Evropskimi volitvami neskončno strah, zato so se lotili referendumov, katere skušajo izvesti skupaj z Evropskimi volitvami. Kot je dejala: “Mladim bodo namesto novih stanovanj ponudili »travico«, pa bodo prišli na volišča!”

Kot je Tomčeva poudarila je Evropska tema številka ena varnost. Ljudi je namreč strah, to kar se dogaja v Rusiji, Ukrajini, na bližnjem vzhodu. »S tem ni ogrožena le fizična varnost, pač pa tudi prehranska in energetska, ter še posebej pa je ogrožena naša prihodnost, ker izumiromo,« je dejala Romana Tomc na srečanju članic in članov SDS podravske regije.

Sledilo je prijetno druženja. Za zabavo sta skrbela duet RS.

slike in posnetki e-maribor.si, vir: Moje Podravje

VREME

Maribor
jasno
38%
9.3km/h
0%
33°C
35°
31°
33°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.