V Mariboru bo kmalu, zagotovo najbolj čarobno drsališče v državi

4. decembra, so pričeli s postavljanjem najlepšega decembrskega drsališča na Trgu generala Maistra. Vse do marca se bodo v  Mariboru bomo lahko drsali na drsalni stezi v dolžini 140 metrov. Gre za najbolj zanimivo drsališče v državi.

Kot poroča maribor24, gre za zahteven projekt, ki je odvisen predvsem od vremena. Drsališče naj bi bilo postavljeno do 15. decembra, kakšen dan kasneje bo že možno drsati. Centralno drsališče naj bi se razprostiralo na 600 kvadratnih metrih, poleg tega bo urejena tudi drsalna steza v dolžini 140 metrov, širine 2,5 metra. Postopek lahko traja 2-3 dni. Debelina ledu bo 6-8 centimetrov, a letos  ne bo nadstrešnice. Drsalna ploskev pa bo obogatena tudi s stezo okoli trga in gostinskim lokalom.

Kot se je na Facebook profilu pobahal odhajajoči župan Fištravec: Kot sem že v obdobju volilne kampanje večkrat povedal, smo Maribor očistili starih obveznosti in ga pripeljali v stanje, ko lahko ljudem spet daje. Zato boste lahko že to zimo drsali na novem, modernem drsališču, ki ga bomo postavili pred Prvo gimnazijo. Prvič bo drsalna površina zajemala tudi drsalno pot, ki bo drsališču dala še dodaten sijaj.

slika: facobook

slika: facobook

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.