..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

V Mariboru kandidati za predsednika države zbirali podpise. Musarjeva spet po svoje?

Predsednik SDS Duplek, Marko Rems, Predsednik SDS Maribor in poslanec Dejan Kaloh, kandidat za predsednika države in poslanec SDS Anže Logar in Srečko Hvavc, podpredsednik Podravske regije SDS
Pred vhodom v stavbo MO Maribor so pot ovirali le predstavniki kandidatke Nataše Pirc Musar

Tako v Mariboru, kot po drugih koncih Slovenije, so se začeli zbirati podpisi za kandidate za predsednika Slovenije. Potrebno jih je zbrati 5000.

Pred Upravnimi enotami po Sloveniji se je začelo zbiranje podpisov kandidatov za predsednika Slovenije. Podpise morajo zbrati naslednji kandidati: odvetnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik, nekdanji zunanji minister Anže Logar, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, župan Kočevja Vladimir Prebilič, neoantropozof Leo Trojar, osebni motivator Boris Vene, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec, mariborski filozof Aleš Ernecl, ginekologinja Sabina Senčar,  predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna, ter nekdanji evroposlanec Ivo Vajgl. Razen če katerega od teh kandidatov ne bodo podprle politične stranke ali aktualni poslanci.

Na stojnici v Mariboru je bilo (tokrat) opaziti le tri stojnice za zbiranje podpisov. Stojnica Gregorja Bezenska, Anžeta Logarja in Vladimirja Prebiliča. Ostalih kandidatov prvi dan zbiranja podpisov ni bilo. Pred vhodom v stavbo MO Maribor so pot ovirali le predstavniki kandidatke Nataše Pirc Musar, a so se po nekaj urah odstranili z vhoda v občino, saj je zbiranje podpisov pred vhodom prepovedano in določeno le na za to namenjenih stojnicah, na bližnjem trgu Svobode.

Na stojnici Anžeta Logarja, kjer so se zbirali podpisi je bilo živahno že od samega začetka ob 8. uri zjutraj, saj so nekateri želeli med prvimi oddati svoj podpis. Ob 12. uri je stojnico obiskal tudi kandidat za predsednika države dr. Anže Logar, Množica ljudi ga je že ob prihodu navdušeno pozdravila z aplavzom. Logar pa je imel polno dela, saj je sledilo veliko slikanja z volivci ter številni stiski roke. Sledila je tudi izjava za medije. No novinarji 24ur, pa so očitno raje prišli šele potem, ko je Anže Logar že odšel. Za njih je bil bolj zanimiv le Gregor Bezenšek.

Le v nekaj urah so na stojnici v Mariboru, v podporo Anžetu Logarju, zbrali skoraj 300 podpisov. Med njimi je podpis oddal tudi 100-letnik, gospod Anton Medved iz Maribora.

Podpisi na stojnicah, bodo mogoči še v torek in sredo. Vsak podpis je treba overoviti še na Upravni enoti.

Slika/video: e-maribor.si in Alojz Tetičkovič, pripravil M.G.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1km/h
0%
6°C
9°
5°
7°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.