Robert Golob, kje je obljubljeni denar za gasilce?

Robert Golob, (zajem slike)

Še pomnite? Robert Golob je 22. julija ob obisku regijskega štaba civilne zaščite v Kostanjevici na Krasu napovedal finančno nadomestilo za prostovoljne gasilce, ki so sodelovali v akciji gašenja požara, največjega v zgodovini Slovenije. A denarja ni od nikoder! Piše Nova24TV.

Najprej je napovedal , da nadomestilo, ki ga bodo prejeli gasilci  ne bo obdavčeno. Izrazil je tudi presenečenje, da morajo prostovoljni gasilci to početi med svojimi dopusti in praktično brez nadomestila. “Gre za majhen izkaz hvaležnosti, a pomemben za prihodnje dni, ko je že jasno, da za gasilce ne bo počitka. Gre sicer za simbolično gesto, tudi takšno simboliko je treba narediti,” je dejal. Celo vlada je sprejela sklep, da se izplača, 63 evrov za gasilce in prostovoljce, ki pri gašenju sodelujejo do 8 ur dnevno in 94,50 evra za tiste, ki pri gašenji sodelujejo več kot oseb ur dnevno.

Ćez teden dni že druga pesem: No, čez teden dni je bilo že drugače. Golob je v petek, 29. julija, dejal: “Vlada ne bo nagrajevala posameznih prostovoljnih gasilcev ali drugih prostovoljcev, ki so sodelovali pri gašenju požara na Krasu, temveč bodo sredstva prejela prostovoljna gasilska in druga prostovoljska društva.” Pri tem se je tudi sprenevedal, da drugačne obljube nikoli ni dal, da finančno nadomestilo ni bilo obljubljeno posameznikom.

@portal.emaribor

Enkrat tako, naslednjič drugače- Lažnivi holob!

♬ original sound – Portal e-mariborsi –

Izplačila pa še vedno ni, ne enim, ne drugim!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
95%
1.5km/h
100%
10°C
11°
9°
10°
Fri
12°
Sat
12°
Sun
11°
Mon
10°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA