V Mariboru sta športnika leta 2017 Ilka Štuhec in Ivan Trajković

V nedeljo zvečer je v Hotelu Habakuk potekala svečana razglasitev športnika leta Maribor. Ta naziv sta si za dosežke v preteklem letu kot najuspešnejša športnika pridobila smučarka Ilka Štuhec in teakvondoist Ivan Trajković, v skupinskih športih je bil za najboljšo žensko ekipo razglašen Odbojkarski klub Nova KBM Branik in za najboljšo moško ekipo NK Maribor Branik.

O teh priznanjih odločajo člani strokovnega sveta Športne zveze Maribor in športni novinarji iz Maribora. Letos so nagrade za posebne dosežke šla plesalcema Damirju Halužanu in Ani Maščic in kapetanu NK Maribora Marcosu Tavaresu.

Ilka Štuhec je naziv najboljše športnice leta v Mariboru za svoje neverjetne uspehe prejela že leta 2014, 2015 in 2016. Za svoje športne uspehe v letu 2017 je letos prejela tudi naziv slovenske športnice leta 2017. Zaradi težje poškodbe in okrevanja pa v letošnji smučarski sezoni in tudi na olimpijskih igrah ne bo nastopila.

Mariborčan Ivan Trajković je na svetovnem prvenstvu v teakwondoju, ki je potekalo v Južni Koreji v lanskem letu osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 87 kilogramov.

Vsekakor so to priznanja odličnim športnikom za njihove vrhunske dosežke, za katere so se morali marsičemu odreči in vztrajno ter neizprosno dan na dan trenirat. V Mariboru naziv športnika leta podeljujejo že od leta 1973, ko sta ga kot prva prejela takratna uspešna teniška igralka in Mariborčanka Mima Jaušovec in igralec namiznega tenisa Miran Savnik.

R. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.