Vesna Fabjan bo nosila slovensko zastavo na odprtju zimskih olimpijskih iger

Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Olimpijski komite Slovenije je sporočil, da bo nosila slovensko zastavo na odprtju zimskih olimpijskih igrah, 9. februarja v Pjongčangu v Južni Koreji, Vesna Fabjan, tekačica na smučeh. Prejela je 404 glasove, drugi kandidat hokejist Mitja Robar pa 398 glasov. Po razglasitvi je Fabjanova povedala, da se zaveda tesnega izida glasovanja in da je to zelo odgovorna funkcija, ko kot prvi pripelješ olimpijsko ekipo in da bo zato malo stresno.

Prvotno izbran biatlonec Jakov Fak je odstopil od kandidature, zaradi širjenju sovražnega govora po spletu glede njegove nacionalnosti in odraščanja na Hrvaškem, čeprav zelo blizu slovenske meje, v Mrkopalju. Dostojanstveno se je umaknil. Sicer pa je za Slovenijo na velikih tekmovanjih osvojil že štiri medalje in tudi tokrat velja za favorita. Sedaj si želi mir, da se bo lahko osredotočil na treninge in se pripravil na tekmovanja na olimpijskih igrah.

Olimpijski komite Slovenije je v sporočilu za javnost zapisal: “Vodstvo OKS-ja z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremlja odzive športne javnosti in nekaterih slovenskih medijev glede kandidature Jakova Faka. Športnik od glave do peta, človek z ogromno moralno integriteto, z briljantnimi športnimi uspehi in vzornim obnašanjem na in izven športnih terenov, zgled za številne mlade športnike je, tako kot Vesna Fabjan in Mitja Robar, z veliko častjo sprejel ponudbo Olimpijskega komiteja Slovenije,” in “Pravi ljubitelji športa in pozitivno naravnani Slovenci si niti v sanjah nismo predstavljali takšnega števila uničujočih komentarjev, ki jih je bil v preteklih dneh deležen biatlonski superšampion.«

R. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
89%
1.5km/h
0%
20°C
21°
19°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA