V Melju sirene za nevarnost

Pretok Drave lahko danes popoldne na meji s Slovenijo doseže od 1900 do 2100 kubičnih metrov na sekundo in ogrozi objekte v okolici Maribora in Ptuja.

Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije RS za okolje (Arso) je za to noč in danes dopoldne izdano opozorilo najvišje, rdeče stopnje za porečje Drave v zgornjem in spodnjem toku. Možnost je Drava danes vzdolž svojega toka poplavljala v širšem obsegu. Na nevarnost poplav so tako s proženjem sirene že obvestili prebivalce ob reki Dravi za jezom Melje.

Ker pričakujejo nadaljnje naraščanje pretoka Drave, občanom, ki živijo na območjih, kjer grozi poplavljanje, predlagajo, da poskrbijo za izvedbo zaščitnih ukrepov pred morebitnim poplavljanjem. Po podatkih Uprava RS za zaščito in reševanje je že prišlo do poplav na območju Dvorjan, reka pa je prestopila bregove tudi v Malečniku, poroča Maribor24.

Gasilska društva so že nekaj ur v polni pripravljenosti na morebitne visoke vode. PGD Zrkovci, Malečnik in Dogoše imajo pripravljenih 17.000 vreč s peskom, zaščitne folije in strokovne ekipe za pomoč na terenu.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA