V Melju sirene za nevarnost

Pretok Drave lahko danes popoldne na meji s Slovenijo doseže od 1900 do 2100 kubičnih metrov na sekundo in ogrozi objekte v okolici Maribora in Ptuja.

Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije RS za okolje (Arso) je za to noč in danes dopoldne izdano opozorilo najvišje, rdeče stopnje za porečje Drave v zgornjem in spodnjem toku. Možnost je Drava danes vzdolž svojega toka poplavljala v širšem obsegu. Na nevarnost poplav so tako s proženjem sirene že obvestili prebivalce ob reki Dravi za jezom Melje.

Ker pričakujejo nadaljnje naraščanje pretoka Drave, občanom, ki živijo na območjih, kjer grozi poplavljanje, predlagajo, da poskrbijo za izvedbo zaščitnih ukrepov pred morebitnim poplavljanjem. Po podatkih Uprava RS za zaščito in reševanje je že prišlo do poplav na območju Dvorjan, reka pa je prestopila bregove tudi v Malečniku, poroča Maribor24.

Gasilska društva so že nekaj ur v polni pripravljenosti na morebitne visoke vode. PGD Zrkovci, Malečnik in Dogoše imajo pripravljenih 17.000 vreč s peskom, zaščitne folije in strokovne ekipe za pomoč na terenu.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.