V podjetju Snaga in na domovih po Mariboru NPU izvaja hišne preiskave

Slika: policija

Nacionalni preiskovalni urad NPU naj bi danes zjutraj opravljal več hišnih preiskav, med drugim tudi v mariborskem občinskem podjetju Snaga. Po neuradnih informacijah zaradi spornega financiranja prenove strehe na osrednji avtobusni postaji, poroča Večer.

Iz družbe za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor so sporočili, da naj bi preiskovalci iz Nacionalnega preiskovalnega urada preiskovali sum storitve kaznivega dejanja, ki ni povezano z opravljanjem Snagine primarne dejavnosti. V preiskavo naj nebi bilo vpleteno vodstvo podjetja vsi pa sodelujejo z organi pregona.

Po  neuradnih informacijah časnika večer, naj bi kriminalisti NPU danes zjutraj opravljali več hišnih preiskav po vsej državi zaradi sumov jemanja nedovoljenih daril pri odobritvi kreditov. V primeru Snage naj bi preiskovali financiranje prenove strehe na osrednji avtobusni postaji v Mlinski ulici, ki jo izvaja podjetje Klemaks, kredit pa naj bi pridobili na banki in hranilnici Lon. Snaga je upravnik osrednje avtobusne postaje od leta 2012.

vir: Večer

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1.5km/h
0%
-1°C
1°
-2°
-1°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA