V podjetju Snaga in na domovih po Mariboru NPU izvaja hišne preiskave

Slika: policija

Nacionalni preiskovalni urad NPU naj bi danes zjutraj opravljal več hišnih preiskav, med drugim tudi v mariborskem občinskem podjetju Snaga. Po neuradnih informacijah zaradi spornega financiranja prenove strehe na osrednji avtobusni postaji, poroča Večer.

Iz družbe za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor so sporočili, da naj bi preiskovalci iz Nacionalnega preiskovalnega urada preiskovali sum storitve kaznivega dejanja, ki ni povezano z opravljanjem Snagine primarne dejavnosti. V preiskavo naj nebi bilo vpleteno vodstvo podjetja vsi pa sodelujejo z organi pregona.

Po  neuradnih informacijah časnika večer, naj bi kriminalisti NPU danes zjutraj opravljali več hišnih preiskav po vsej državi zaradi sumov jemanja nedovoljenih daril pri odobritvi kreditov. V primeru Snage naj bi preiskovali financiranje prenove strehe na osrednji avtobusni postaji v Mlinski ulici, ki jo izvaja podjetje Klemaks, kredit pa naj bi pridobili na banki in hranilnici Lon. Snaga je upravnik osrednje avtobusne postaje od leta 2012.

vir: Večer

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.