Zlata lisica bo!

slika: mountvacation.si slika je simbolna

Proga za Zlato lisico se pripravlja

Priprave na 55. Zlato lisico, ta bo letos v petek in soboto, 1. in 2. februarja, so se razmahnile. Kot je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič, zdaj proge zasnežujejo z vsemi topovi, ob tem imajo v tovarni snega shranjenih dva tisoč kubičnih metrov snega, ki ga bodo, če bo treba, uporabili za utrditev proge. “Vremenska napoved je ugodna, prihodnje tri dni bo mraz, potem rahla otoplitev, potem pa spet mraz, upamo torej, da težav ne bo, piše Večer.

Proračun letošnje Zlate lisice bo, tako kot lanski, znašal 1,1 milijona evrov, od tega bodo 70 odstotkov denarja dobili z mednarodnimi pogodbami, 30 odstotkov pa pridobili sami. Letos bo to izvedba že 50. tekme za svetovni pokal. Ni prav veliko prizorišč v ženskem alpskem smučanju, ki se lahko pohvali s takšno kontinuiteto.

55. Zlata lisica sicer organizacijsko ne bo prinesla večjih novosti, kot običajno si lahko obetamo tradicionalno žrebanje startnih številk dan pred obema tekmama v središču mesta na Trgu Leona Štuklja. Ker bo prva tekma v petek, si organizatorji obetajo dober obisk predvsem šolarjev

Držimo pesti za našo lisico, da bo vreme zdržalo in da bo veselo.

M.G.

.

VREME

Maribor
oblačno
77%
3.6km/h
100%
9°C
10°
8°
7°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.