..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Zlata lisica bo!

slika: mountvacation.si slika je simbolna

Proga za Zlato lisico se pripravlja

Priprave na 55. Zlato lisico, ta bo letos v petek in soboto, 1. in 2. februarja, so se razmahnile. Kot je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič, zdaj proge zasnežujejo z vsemi topovi, ob tem imajo v tovarni snega shranjenih dva tisoč kubičnih metrov snega, ki ga bodo, če bo treba, uporabili za utrditev proge. “Vremenska napoved je ugodna, prihodnje tri dni bo mraz, potem rahla otoplitev, potem pa spet mraz, upamo torej, da težav ne bo, piše Večer.

Proračun letošnje Zlate lisice bo, tako kot lanski, znašal 1,1 milijona evrov, od tega bodo 70 odstotkov denarja dobili z mednarodnimi pogodbami, 30 odstotkov pa pridobili sami. Letos bo to izvedba že 50. tekme za svetovni pokal. Ni prav veliko prizorišč v ženskem alpskem smučanju, ki se lahko pohvali s takšno kontinuiteto.

55. Zlata lisica sicer organizacijsko ne bo prinesla večjih novosti, kot običajno si lahko obetamo tradicionalno žrebanje startnih številk dan pred obema tekmama v središču mesta na Trgu Leona Štuklja. Ker bo prva tekma v petek, si organizatorji obetajo dober obisk predvsem šolarjev

Držimo pesti za našo lisico, da bo vreme zdržalo in da bo veselo.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
5.7km/h
40%
15°C
18°
14°
15°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
4°
Thu

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.