V stranki SD priznali, da so kršili zakon o volilni kampanji. Kaj sledi?

fajon sd
Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Iz Ajpesa je razvidno, da je stranka SD poseben transakcijski račun za financiranje volilne kampanje kandidata Milana Brgleza odprla prepozno. 

Evropski poslanec Milan Brglez se je vključil v tekmo za predsednika republike, kandidiral bo s podpisi poslancev, njegovo volilno kampanjo pa bo financirala stranka SD. Kot je razvidno iz Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je stranka odprla poseben transakcijski račun, a so to storili prepozno. Kazen pa znaša kar 10.000 evrov.

Zadnji dan za odprtje posebnega transakcijskega računa je bil 7. september. Predsedstvo stranke SD pa je, potem ko so na seji 22. avgusta sprejeli sklep, da svojega kandidata za predsednika republike ne bodo imeli, 15. septembra sprejelo novo odločitev.

“Zavedamo se, da smo s tem storili prekršek po Zakonu o volilni in referendumski kampanji. Tako smo ravnali z namenom zagotavljanja ustavne pasivne volilne pravice, pri čemer verjamemo, da nismo nikomur povzročili škode,” so svoj spodrsljaj pojasnili v stranki SD. Kot so še poudarili, njihov namen ni bil skrivanje ali prikrivanje finančnih transakcij na volilni račun, ampak dejstvo, da so novo odločitev sprejeli po predpisanem roku za odprtje volilnega računa. Ker se volilna kampanja še ni začela, v SD niso opravili še nobene finančne transakcije v zvezi z volilno kampanjo.

A po toči zvoniti je prepozno. Tudi razni izgovori pri tem niso na mestu. Ali bodo pri stranki SD dobili račun in plačali 10.000 evrov kazni, bomo videli in bomo o tem tudi poročali!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
51%
3.1km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
2°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA