Vardi prepovedali nošenje orožja, borcem pač ne!

slika: Nova24.tv

Potem ko so podobe Štajerske Varde, oborožene s sekirami in nekakšnimi puškami pod vodstvom Andreja Šiška vznemirile slovensko javnost in policijo, se je predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Tit Turnšek odzval in prepovedal razkazovanje nekdanjih partizanov s puškami in mitraljezi na prireditvah zveze borcev. Logično, če pravila veljajo za ene, morajo veljati tudi za druge.

Očitno pa je s Turnškovim ukazom konec. Podpredsednik zveze Marijan Križman je namreč spisal dopis, s katerim je paradiranje z baje onesposobljenimi puškami in mitraljezi vnovič dovoljeno, poroča Nova24.

Na Ilovi Gori, kjer sta dve partizanski brigadi doživeli poraz proti Nemcem, se je v soboto odvila proslava, na kateri so se sodelujoči zaklinjali domnevnim herojem boja proti okupatorju. Kot vedno je tudi tokrat na proslavi sodelovala častna garda, pozor, z očitno dovoljenim ilegalnim orožjem. Zakaj to orožje ni vznemirilo slovenske javnosti, zakaj policija ni izvedla hišnih preiskav pri ljudeh, ki nosijo orožje? Ali je orožje res onesposobljeno?

Mogoče pa drugorazredni državljani, med katere očitno spadajo tudi pripadniki štajerske Varde, ne bomo nikoli izvedeli, ali nas iz pušk namišljenih partizanov še vedno lahko preseneti kakšen strel. Ali pač?

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1.5km/h
0%
-1°C
1°
-2°
-1°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA