V Pohorje bodo vložili kar 25 milijonov

Slika: Slovenia-Outdoor Mariborsko Pohorje

Obnova žičniške naprave, odkup sektorja Areh ter gradnja vmesne postaje gondole, akumulacijsko jezero Videc in adrenalinski park na Stolpu, to so investicije, ki čakajo novega župana in novo občinsko upravo.

V prihodnjih petih letih želijo okrepiti turistično ponudbo na Pohorju, s pomočjo sredstev SID Banke. Iz njenega razpisa za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma si obetajo nekaj več kot 20 milijonov evrov. Sami bi morali zagotoviti dobre štiri milijone, poroča Mariborinfo. Prav v ta namen bi vzeli bančno posojilo, zato potrebujejo soglasje mestnega sveta.

In kaj so o tem rekli svetniki?

Lidija Divjak Mirnik Končno smo tudi v Mariboru ugotovili, da je treba delati na letni sezoni, ki prinaša več prihodkov kot zimska.
Matej Žmavc Za nadaljnji razvoj turizma na Pohorju so nujna vlaganja v infrastrukturo, nujno pa je narediti strateški poslovni načrt.
Andrej Trobentar Naprave so stare, že skoraj muzejske vrednosti, zato je nujno nekaj narediti. Končno smo uvideli, da je Pohorje na voljo 365 dni v letu, ne samo pozimi.
Renato Majhenič Naprej je treba zagotoviti, da se sprejme zakon o Pohorju. Hkrati se moramo tudi mi zamisliti in priznati, da imamo prenizke cene. Cene vozovnic za žičnice potrjuje mestni svet in treba se bo postaviti na realna tla, ne pa ravnati le samovšečno.

 

Vsekakor je Pohorje velika turistična točka tako poleti, kot pozimi, vendar pa se občinska uprava obnaša, kot da bo na oblasti še najmanj 15 let. Podjetje Marprom, ki je prevzel upravljanje žičniških naprav in smučišč na Mariborskem Pohorju po stečaju Športnega centra Pohorjev ima namreč koncesijo za naslednjih 15 let, čeprav je bil Marprom prvenstveno ustanovljen za upravljanje mestnega avtobusnega prometa.

Upajmo torej na boljše čase za Pohorje in predvsem za dober turizem.

MZ

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
16%
14°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.