Veto nad najbolj neumni zakon te vlade. Zakon o dolgotrajni oskrbi!

upokojenci

Državni svet je podprl predlog interesnih skupin delodajalcev, lokalnih interesov in kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev in izglasoval odložilni veto na zakon o dolgotrajni oskrbi. 

V tej državi vsaj nekdo razmišlja s trezno glavo. Nespodobni zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je sprejela Golobova vlada je namreč padel na Državnem svetu, ki je na zakon izglasoval veto. Za veto je glasovalo 17 državnih svetnikov, proti pa devet. Predlog za odložilni veto je podprla tudi komisija DS za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide.

Zakaj je zakon o dolgotrajni oskrbi nesprejemljiv? Javni razpravi je bilo namenjenih le pet delovni dni, kar je seveda bistveno premalo, saj se tako ne pogovarja z javnostjo, socialni dialog je bil prešibek, oziroma ga v bistvu sploh ni, ključno vprašanje pa je financiranje dolgotrajne oskrbe, saj se vse skupaj spet prelaga na plača ljudi, tudi na tiste najbolj ranljive, ki bodo za nesmisle te vlade ponovno plačevali.

Nesposobnost ministra Simona Maljevca in socialistična miselnost Levice, ki bi vse plačevanje naprtila ljudem, težko obvelja v taki državi, kot je Slovenija. Ali pa želijo, da kmalu postanemu Venezuela?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.