Video leta! Mesec jecljal na Tarči in potožil, ker ni vnaprej dobil vprašanj?

Luka Mesec, zajem slike POP TV

Oddaja Tarča je tokrat obravnavala vprašanje, kako in kje se bo zbiral denar za obnovo po poplavah. Tokrat je Erika Žnidaršič za čuda pod lupo vzela tudi obljube ministrstva Luke Meseca.

Država naj bi sredstva za prizadete v poplavah zagotovila s prerazporejanjem in varčevanjem v proračunu, škode bodo izplačale zavarovalnice, dve milijardi evrov naj bi počrpali iz evropskih virov, ljudje bodo v sklad prispevali s solidarnostnimi prispevki. Tako vlada.

Mesec je zatrdil da je ministrstvo za delo od poplav neprestano na delu in da bomo v obnovo po poplavah morali prispevati vsi. “Kriza je huda in resna, to delamo, da pomagamo prizadetim ljudem, ne zato, da bomo napihovali mišice na javni televiziji,” Se je bahal Mesec v Tarči.

Zagotovo je denarna pomoč ljudem še kako potrebna. Če bo denar seveda res prišel do ljudi. Pa vlada sploh ve kako bo pomagala? Očitno niti sam minister Mesec ne ve povsem kako.  Zatrjeval je, da je najmanjši problem ta, da se oddelata dve delavni soboti za pomoč ljudem. A zapletlo se je pri vprašanju, ali bo delavec, ki bo oddelal dve soboti v korist solidarnost plačal še prispevek za solidarnost ali ne.  No tu se je Mesec pošteno zapletel.

Užaljeni Mesec v oddaji ni znal odgovoriti na niti eno vprašanje, kar zadeva pomoči ljudem, razen tisto, kar se je prej naučil. Nesposobnost do neba in še dlje. In kdo lahko vladi vsaj malo verjame, da bodo sredstva res namenjena tistim, ki pomoč zares potrebujejo?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.