V Ljudskem vrtu ohranjajo hvalevredno tradicijo, prostori pod vzhodno tribuno stadiona pod Kalvarijo so se znova spremenili v središče krvodajalstva v štajerski prestolnici.

Zbrali kar 105300 mL krvi

Slovenski nogometni prvak Maribor je že osmič izpeljal krvodajalsko akcijo ‘Vijol’čna kri za vse ljudi’, odziv je bil znova izjemen, številke so spet rekordne. Aktualni prvaki so sporočili, da so zbrali 105300 mL krvi, bilo je 265 sprejemov, uspešno jih je bilo opravljenih 234, kar je res svojevrsten rekord. Že pred 8. uro so ljudje, pripravljeni pomagati, čakali v koloni na začetek akcije, nakar je bilo ‘prometno’ vse do zgodnjih popoldanskih ur, človekoljubna sreda je dosegla namen. »Igralci dajemo kri na igrišču, navijači izven igrišča.

Velika zahvala vsem tudi v našem imenu,« je poudaril Marcos Tavares, ko je skupaj z Jasminom Handanovićem in Rokom Kronavetrom v imenu moštva obiskal udeležence akcije. Zaradi režima treningov med sezono nogometaši seveda ne morejo biti med darovalci, so pa s pogovorom in spodbudo krvodajalcem popestrili čakanje.

Iskrena hvala vsem darovalcem in NK Maribor za čudovito gesto in pobudo!

vir Ekipa, twitter

MG