Vijugasta Kardeljeva cesta razburja

slika Dražba.net

Če se malce pošalimo, bi lahko dejali, tako, kot je nekatere včasih razburjal Edvard Kardelj, sedaj razburja cesta, ki se imenuje po njemu.

Obnova Kardeljeve ceste v Mariboru sproža mešane odzive

Kdo si je izmislil vijugajočo cesto z otoki in polotoki najrazličnejših oblik in kotov, se čudijo bližnji stanovalci in se sprašujejo, zakaj jih pred obnovo ni nihče nič vprašal. Namesto 4 pasovne, so tako dobili vijugasto dvopasovno cesto. Če je bilo cesto že potrebno zožati zaradi pridobitve novih parkirnih mest, pa voznike najbolj motijo otoki po vozišču in vijugasta vožnja, ob tem pa obnovljena cesta ni nič manj luknjasta, saj asfalta niso zamenjali. Prenova je pa občino stala kar 185 tisoč evrov, poroča radio Maribor.

Katastrofa, nepotrebno, nepremišljeno in ne najbolj posrečeno, so besede, ki so jih bližnji stanovalci najpogosteje uporabili, ob vprašanju, kaj menijo o obnovi Kardeljeve ceste.

slika: Radio Maribor

Občane ni nihče vprašal?

Najbolj bode v oči, da so obnovo večkrat obravnavali na zboru samo organizirane mestne četrti Nova vas, kjer so krajani opozorili, da v odločanje niso bili vključeni. Na občini sicer zatrjujejo, da je projekt potrdila MČ Nova vas. Na kritike gradnje otokov in ureditev vijugastega vozišča pa odgovarjajo, da gre za strokovno utemeljeno rešitev. V 185.000 evrov vredno obnovo, ki jo izvaja Nigrad, pa menjava asfalta ni vključena. Sicer je preplastitev v načrtu, deloma že v tem letu.

Torej bomo na Kardeljevi cesti spet stali v koloni, medtem. ko bodo delavci Nigrada spet delali.

vir in slika Radio Maribor

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.