Vinko Vasle: “Marko Koprivc je čistokrvno udbovsko dete?”

Vinko Vasle: "Marko Koprivc je čistokrvno udbovsko dete?"
Marko Koprivc

“Ponosni naslednik Zveze komunistov” Marko Koprivc je samooklicani branitelj “svobode”, “demokracije” in “neodvisnega novinarstva”. A le ko gre za njegovo “rit”?

Marko Koprivc, je čistokrvno udbovsko dete?

Jak Koprivc, oče Marka Koprivca,  je bil znan trojni funkcionar. On je bil glavni urednik Dela, istočasno je bil predsednik Društva novinarjev in istočasno je bil izvršni sekretar CK ZKS za informiranje. K njemu so po dekretu najprej Popita, potem pa Kučana, enkrat tedensko morali hoditi uredniki na “briefinge”. Tam so jim razložili, kaj se piše, kako se piše itd. Kot urednik Dela pa je veljal za enega velikih cenzorjev. To je bila njegova glavna naloga. Seveda je imel pod seboj uredniško ekipo. Mimo njih se v novinarstvu ni moglo zgoditi ničesar. Znan je tudi kot pogrebnik satiričnega lista Pavliha. To je bil časopis, ki se je ukvarjal s pravo politično satiro in informacijami, ki jih drugje ni bilo mogoče objavljati,” je o očetu poslanca SD Marka Koprivca za Nova24TV dejal tedanji uporniški novinar Vinko Vasle

“Ponosni naslednik Zveze komunistov” Marko Koprivc je samooklicani branitelj “svobode”, “demokracije” in “neodvisnega novinarstva”. A kot nam je znano, je od svojega totalitarnega očeta Jaka Koprivca poleg naravne lepote in krvavordeče avre podedoval tudi družinsko karmo preganjanja “neodvisnih novinarjev” (Jožeta Možine zaradi oddaje Utrip). Da gre za čistokrvno “udbovsko dete”, je zaupal  portalu Nova24TV, Vinko Vasle , ki je tedanjo (jugoslovansko) novinarsko svobodo treniral na lastni koži: “Jak Koprivc je bil znani trojni funkcionar. Tako je bil pred časom krščen tudi v Delu. On je bil glavni urednik Dela, istočasno je bil predsednik Društva novinarjev in istočasno je bil izvršni sekretar CK ZKS za informiranje.” 

Da jabolko ne pade daleč od drevesa vidimo sedaj. Zato bi bilo enkrat dobro, da tudi Marko Koprivc pride že enkrat iz gozda – v realnost.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.