Viole napovedale shod pred občino, župan Andrej Fištravec pa nadaljevanje seje

Vir: Youtube

Po četrtkovi kaotični seji mestnega sveta, ko svetniki niso sprejeli sprememb proračuna za leto 2018, ker se niso strinjali s skrajšanim postopkom za sprejem le-tega in je obnova zahodne tribune Ljudskega vrta v Mariboru znova negotova, je župan dr. Andrej Fištravec za danes ob 16.00 uri sklical nadaljevanje seje. Župan ob tem poudarja, da ne gre samo za obnovo Ljudskega vrta, temveč tudi za mariborsko knjižnico, za kilometre vodovoda in cest ter ureditev industrijske cone Tezno, kar je za Maribor prav tako pomembno.

Navijaška skupina Viole je prav tako za ponedeljek na Maistrovem trgu pred občino, ob 15.30 napovedala shod navijačev pred tekmo z Liverpoolom. Roman Križnik, eden izmed soustanoviteljev Viol, je povedal, da ne gre za vstajo zaradi nesprejetja sprememb proračuna, ampak za podporo Nogometnemu klubu Maribor. Kasneje so objavili tudi svoje pojasnilo, da jim je primarno navijanje in da se distancirajo od napovedanega zbora v bližini občine ter da poziv ni prišel iz njihove strani.

V svojem pojasnilu so navedli: »Kot večina občanov našega mesta in navijačev našega kluba, smo bili tudi sami razočarani in jezni nad odločitvijo določenih mestnih svetnikov s katero bi lahko dokončno rešili prenovo našega Ljudskega vrta, ki še ni bila dokončana kljub temu, da je stadion v novi podobi odprt že od maja 2008. Ljudem v tem mestu je praktično vseeno na kakšen način bodo mestni svetniki izglasovali način oz. financiranje obnove in dokončanje prenove arhitekturnega ponosa našega mesta. Po vseh letih ekonomskih in socialnih problemov v mestu, ko je bil praktično samo nogomet edina svetla točka v sivem vsakdanu ljudi, ko je klub s svojimi predstavami v domačem prvenstvu in v Evropskih tekmovanjih ustvarjal nepozabne in srečne trenutke, ter tako ime mesta ponesel v Evropo in svet. Kdor se bo udeležil ponedeljkovega zbora se ga bo udeležil kot posameznik in ne kot predstavnik naše navijaške skupine. Morebitne akcije, ki jih bo skupina glede tega izvedla boste obveščeni. V torek k nam v goste prihaja Liverpool in naj nam bo glasno in fanatično navijanje iz južne tribune vodilo!!! Vse za Maribor!«

J. L.

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.6km/h
100%
9°C
11°
7°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.