Visoko na drevesu se je zataknil jadralni padalec

požar

Na drevesu se je zataknil jadralni padalec

Danes v nedeljo okoli 11.ure so poklicni gasilci PGB Maribor, gasilci PGD Pekre in pripadniki enote GRS Maribor posredovali pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače, občina Maribor, kjer se je v bližini tretjega stebra gondolske žičnice na visoko drevo zataknil jadralni padalec.

Ta je s padalom obtičal na drevesu. Gasilci in pripadniki GRS so nepoškodovanega jadralnega padalca s pomočjo vrvne tehnike varno spravili na tla.

slika: GB Maribor

Za poklicne mariborske gasilce sta bili delavna sobota in nedelja precej nemirni:

  • V soboto Ob 21.03 so v naselju Hrastje, občina Maribor, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Pekre, ki so varovali objekt dokler saje niso dogorele.
  • Včeraj ob 22.34 so na Cesti XIV. divizije v Mariboru gasilci GB Maribor pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz stanovanja v reševalno vozilo.
  • Danes v nedeljo, pa so osredovali so tudi v Miklavžu. Ob 12.58 so na Oračevi ulici v Miklavžu na Dravskem polju gasilci GB Maribor odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila obolela oseba. Reševalci NMP Maribor so osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor na zdravljenje.

Želimo vam uspešen delavni teden, ki je pred nami.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA