Volilna korupcija Saše Arsenoviča?

Saša Arsenovič
slika: FB profil Saše Arsenoviča

Prof. dr. Jurij Toplak redni profesor ustavnega prava na Pravni fakulteti v Mariboru je ob nenavadnem pozivu kandidata za župana Saše Arsenoviča, da ljudje ob podpisu za njegovo kandidaturo dobijo kavico ali golaž dejal, da gre tu za volilno korupcijo.

Ponujanje hrane golaža, kavice samo po sebi ni kršitev. Kršitev pa je, če to ponujaš V ZAMENO za nekaj. Temu pa se reče volilna korupcija. Takšni podpisi nebi bili veljavni, je dejal Toplak.

A kdo se bo oziral za podpisi? Saša Arsenovič je kljub zbranim podpisom vložil kandidaturo kot kandidat stranke SMC. Temu pa se ne reče več volilna korupcija ampak prevara svojih volivcev?

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.