Vložena ugovora zoper Arsenovičevo kandidaturo za župana

slika: Škandal24

Predsednik mestne volilne komisije Branko Reisman je potrdil, da so prejeli dva ugovora. Podal ju je Bojan Požar in sicer zoper kandidaturo Saše Arsenoviča za župana ter za njegovo listo svetnikov za mestni svet.

Predsednik komisije je sicer povedal, da so ugovor zoper Arsenovičevo župansko kandidaturo zavrnili, saj preverjajo zgolj, ali je stranka SMC ustrezno vložila njegovo kandidaturo. Očitek se namreč nanaša na to, da je Arsenovič pozival ljudi, naj mu dajo podpise, sedaj pa kandidira, kot kandidat stranke. O ugovoru, da je nezakonito vložena tudi Arsenovičeva lista za mestni svet, pa komisija še ni odločala.

Komisija naj bi o konkraetnem primeru odločala še ta konec tedna in nato pa bodo obvestili vse stranke v postopku. Dodal je še, da tudi sicer niso zavrnili ali potrdili še nobene liste kandidatov, ker do odločanja, zaradi obilice dela, še ni prišlo, so zapisali na spletnem Večeru.

Če je že vloga zakonita, pa je prav gotovo sporno, pobiranje in oddajanje glasov volivcev, katerim sploh nebi bilo potrebno oddati podpise.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.