Vprašanja okoli, zasliševanja mariborskih upokojencev, s strani “finančne policije” tudi v parlamentu!

skupina mariborskih potnikov

Neprijetni dogodki, ki so se v sredo zgodili tistim mariborskim upokojencem, ki so se udeležili shoda upokojencev v Ljubljani, bodo dobili tudi obravnavo v državne zboru v obliki poslanskega vprašanja.


Kot smo na našem portalu e-maribor.si tudi ekskluzivno objavili, je mariborske upokojence v sredo po zaključenem protestu v Mariboru pričakala “finančna policija” in zasliševala glede udeležbe na povsem mirnem shodu upokojencev. O tem smo poročali TUKAJ!

Kot so za naš portal povedal vodja poti je mariborsko skupino, ki se je vrnila iz Ljubljane je ob povratku pričakala finančna “policija” in zasliševala tako vodjo poti, kot voznika avtobusa. Kot je zatrdil nobenega denarja niso pokradli, nobenemu ničesar vzeli. Finančni inšpektor pa ni pokazal niti svoje identitete in mu zato vodja poti ni pokazal osebne izkaznice in z njim ni želel sodelovati, čeprav je dobil grožnjo s policijo. O tem neprijetnem dogodku za prestrašene mariborske upokojence, bo potekala tudi razprava v Državnem zboru v okviru poslanskega vprašanja, poslanke Anje Bah Žibert.

Poslanka Anja Bah Žibert je tako na ministra za finance Klemna Boštjančiča naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ustavitvijo avtobusa s strani finančne policije.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Po poročanju medijev je v sredo, 6. septembra 2023, ob vračanju iz mirnega shoda, ki je potekal v Ljubljani, skupino mariborskih potnikov, po večini upokojencev, ustavila in zasliševala t. i. finančna policija.

Skupina mariborskih potnikov se je na miren shod upokojencev odpravila z avtobusom, ki ga je ob vračanju iz Ljubljane v Maribor ustavila finančna policija, kar je glede na pristojnosti finančne policije in namen njenega delovanja povsem nenavadno. Skupina mirnih mariborskih potnikov se je namreč udeležila shoda upokojencev, kar je njihova ustavna pravica, 42. člen Ustave Republike Slovenije namreč določa, da je državljankam in državljanom zagotovljena pravica do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj.

Glede na navedeno me zanima sledeče:

– Zakaj je finančna policija ustavila avtobus?

– Na kateri pravni podlagi je bil avtobus ustavljen in ali je to običajna praksa?

– Koliko vozil (osebnih vozil, avtobusov in ostalih vozil) je finančna policija ustavila in pregledali navedeni dan in na katerih lokacijah?

– Koliko tovrstnih pregledov je bilo zadnjih 5 let (prosim za podatke po mesecih in razloge za ustavitev)?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.