Vročina na mariborskem UKC

Mariborski UKC nujno potrebuje klime v sobah. Zaradi neustrezno urejenih prostorov se v  na nekaterih oddelkih pojavlja oteženo delo za zaposlene in neprimerne bivanjske razmere za bolnike. V poletnih mesecih visoke temperature v  sobah dosežejo tudi do 30 stopinj, zaradi katerih je ogrožena varnost zaposlenih in pacientov na oddelkih UKC Maribor.

Kot poroča maribor24.si je pri reševanju težav z vročino klimatiziranje prostorov prioriteta bolnišnice. Predvsem je hudo na infekcijskem oddelku, kjer gre za staro stavbo brez izolacije. Paciente, ki se na oddelku zdravijo, je potrebno obravnavati v zaščitnih oblačilih. Posledično je zaradi take oskrbe pacientov v vročini ogroženo tudi zdravje in zmožnost za delo zaposlenih na oddelku.

Potrebno je izboljšati razmere. Odzvati se morajo pristojni na vladi. Ministrstvo za zdravje lahko nameni del presežnih sredstev, ki se nabirajo na računu ZZZS in ki naj bi jih bilo okoli 35 milijonov evrov, tudi v ta namen. Hkrati pa se pozivajo “banke, zavarovalnice in druga podjetja”, da mariborskemu UKC do primerne ohladitve prostorov pomagajo z donacijami.

Pomagajte! Glede donatorskih pogodb kontaktirajte na telefonsko številko 02 321 26 95 ali pišite na elektronskih naslovov [email protected] ali [email protected], sicer pa lahko donacijo nakažejo na račun UKC Maribor, ki so ga odprli za ta namen: SI56 0110 0603 0278 s sklicem na številko SI00 11061-8001-0002.

Vsem skupaj hvala za pomoč v upanju, da bo vsaj naslednje poletje v bolnišnicah bolj znosno!

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.