Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

Aleksandar Vučić in Zoran Janković, slika instagram

Očitno ta srbski predsednik Vučić in ljubljanski župan Zoran Janković, dobra zaveznika, prijatelja, partnerja in ne vemo kaj še vse. Vučić o Slovencih vseeno meni, da so odvratni.


Srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki se tako ležerno objema Zoranom Jankovićem, tudi Srbom, a županom slovenskega glavnega mesta, po drugi strani Slovence zmerja, da so odvratni. Le kdo bi to lahko razumel. 

In zanimivo. Srbski predsednik našo državo očitno še kako rad obišče in ima pri nas tudi kar nekaj prijateljev. Čeprav so odvratni? Tako se je  7. marca letos na dvorcu Zemono sestal z Zoranom Jankovićem. Lastnik in chef tamkajšnje gostilne pa je Tomaž Kavčič, ki je tudi častni konzul Republike Srbije v Sloveniji. Vučić je ob dnevu srbske državnosti pred dvema letoma Jankoviću tudi podelil državno odlikovanje, Kavčič pa se je Vučiću pridružil na praznovanju zmage Srbske napredne stranke na zadnjih parlamentarnih volitvah.

A dvoličnost, zavajanje, sprenevedanje, laganje in še bi lahko naštevali, kar je tudi za naše levičarje značilno, ima v sebi očitno tudi predsednik Srbije Aleksander Vučić. Po tem ko se v Sloveniji, očitno na povabilo Jankovića, še kako rad “za naš denar” masti pri “prijateljih”, pa Slovence označuje z odvratneži.

V torek je namreč za domače medije dejal, da je Srbija padla v past, ki so ji jo nastavile ZDA, Švica in Slovenija. “Ko je zasedanje Varnostnega sveta zamujalo, sem se vprašal, za kaj gre in kdo so ljudje, ki prihajajo in jih protokol ZN ni takoj spustil v stavbo,” je dejal srbski predsednik. Na ponedeljkovo zasedanje Varnostnega sveta ZN o Kosovu je namreč kosovska predsednica Vjosa Osmani namreč pripeljala več kosovskih Albank, posiljenih med vojno, da bi pričale o srbskih zločinih. Piše N1.

“Potem pa smo spoznali, da so se za to dogovorili z Američani, Slovenci in Švicarji in vsemi drugimi. Ne ve se, kdo je odvratnejši, Slovenci ali kdo drug, ki je včeraj govoril,” je srbskim medijem dejal Vučić.

Od vseh skupaj so zagotovo najbolj odvratni tisti, ki se radi sprenevedajo kdo so prijatelji, po drugi strani, pa se te iste prijatelje žali?

VREME

Maribor
delno oblačno
94%
0.5km/h
44%
13°C
14°
13°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.