Začenja se čarobni december v Mariboru

Danes ob 17. uri se s prižigom lučk na Trgu generala Maistra v Mariboru začne Čarobni december. V okviru Čarobnega decembra bo v mestu pestro kulturno dogajanje, zvrstili se bodo številni koncerti, delavnice, božični sejem, na Trgu svobode bo drsališče in najmlajše bo obiskal dedek Mraz.

Letos je Maribor prvo mesto v Sloveniji, ki bo praznično zasijalo. Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch, je na novinarski konferenci povedala, da bodo okrasitve na višjem nivoju kot doslej, da so bile za določena območja zakupljene dodatne lučke in da so namenili posebno pozornost okrasitvi Grajskemu trgu in Gosposki ulici.

Osrednje dogajanje Čarobnega decembra, ki ga pripravlja Zavod za turizem bo na Trgu Leona Štuklja. Na velikem odru bo med 24. novembrom in 31. decembrom zaigralo kar 80 glasbenih skupin. Danes bo kot prvi nastopil Vlado Kreslin z Malimi bogovi, slišali pa bomo še Andreja Šifrerja, skupine Avtomobili, Modrijani, Tabu, Crvena jabuka, Riblja čorba. Za božič bomo poslušali glasbeno skupino Siddartha in na silvestrovo Tanjo Žagar.

Dedek Mraz tudi letos pride s Pohorja. Po snežnem stadionu se bo spustil 9. decembra ob 17. uri, nato bo med 12. in 20. decembrom obiskoval otroke v mariborskih vrtcih, šolah in po mestnih četrtih. Za eno leto se bo poslovil 29. decembra na Trgu Leona Štuklja.

Narodni dom Maribor pripravlja sklop dogodkov v okviru Vilinskega mesta. Zvrstilo se bo okoli 90 dogodkov v Vetrinjskem dvoru in mestnih ulicah. V skritih kotičkih mesta, v parku, Muzeju narodne osvoboditve, muzejskem balkonu, Slomškem in Židovskem trgu ter ob Vodnem stolpu Vilinci prinašajo pet umetniških svetlobnih inštalacij.

Mesto bo za Čarobni december namenilo skoraj 300 tisoč evrov. Največ bo šlo za znane glasbenike, za promocije, ostanek pa za postavitev odra in potrebno logistiko.

J. L.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.