Začetek izdaje brezplačnih vozovnic za upokojence

Slika: Slovenske železnice

Na Avtobusni postaji (AP) Maribor danes začenjajo z izdajo vozovnic Slovenija za upokojenceimetnike invalidske evropske karticevojne veterane in starejše od 65 let, ki bodo tem kategorijam potnikov od 1. 10. omogočale brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. To velja ne glede na kraj bivanja potnika.

Za pridobitev brezplačne vozovnice Slovenija je treba najprej izpolniti vlogo. Ob oddaji natisnjene in izpolnjene vloge na blagajni AP Maribor je treba predložiti osebno izkaznico in poravnati strošek kartice IJPP v višini 3 evre. Izdano kartico je mogoče takoj koristiti za brezplačen prevoz z medkrajevnim potniškim prometom, brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet pa se bo aktivirala samodejno po 1. 10. ob prvi validaciji na čitalniku vozovnic na avtobusu.

Potnikom, ki že imajo brezplačno vozovnico IJPP za medkrajevni promet, za pridobitev vozovnice za mestni avtobusni promet ni treba storiti ničesar; obstoječa kartica IJPP bo namreč avtomatsko nadgrajena še z vozovnico za mestni promet, ki se bo aktivirala ob prvi uporabi po 1. 10. in bo nato veljala do 31. 8. 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.