Začetek postopka prodaje Farmadenta?

Vir: Farmadent

Mariborski mestni svetniki se bodo danes na 11. izredni seji seznanili z Zakonom o lekarniški dejavnosti, z delom, ki se nanaša na omejitve za izvajalce lekarniške dejavnosti in z začetkom postopka prodaje Farmadenta d.o.o..

Župan Andrej Fištravec predlaga, da  mestni svetniki potrdijo začetek prodaje družbe, ki se ukvarja z veleprodajo zdravil in medicinskih pripomočkov.

Zakon o lekarniški dejavnosti, ki je stopil v veljavo 27. 1. 2017, določa, da izvajalci lekarniške dejavnosti neposredno ali posredno prek povezanih oseb ne smejo ustanavljati, voditi ali nadzirati pravnih oseb, ki opravljajo dejavnost industrijske proizvodnje zdravil, medicinskih pripomočkov ter drugih izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja ali dejavnost prometa na debelo z zdravili in medicinskimi pripomočki, ali prek kapitalskih naložb ali kako drugače pridobiti ali imeti nadzor nad upravljanjem teh pravnih oseb oziroma jih voditi ter da izvajalci lekarniške dejavnosti neposredno ali posredno prek povezanih oseb ne smejo imeti v lasti delnic ali deležev v kapitalu ali drugih naložb v pravnih osebah, ki opravljajo dejavnost industrijske proizvodnje zdravil, medicinskih pripomočkov ter drugih izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja ali dejavnost prometa na debelo z zdravili in medicinskimi pripomočki.

V skladu s prehodno določbo zakona morajo vsi izvajalci lekarniške dejavnosti svojo dejavnost uskladiti v roku enega leta od uveljavitve zakona, torej do 27. 1. 2018. Cilj zakona je v celoti prepovedati tako imenovane vertikalne povezave, to je povezave med izvajalci lekarniške dejavnosti in proizvajalci zdravil.

Ta določila neposredno zadevajo tudi družbo Farmadent d.o.o., katere soustanoviteljica je Mestna občina Maribor skupaj s petimi drugimi občinami. Mestna občina Maribor ima 83,35% osnovnega kapitala družbe.

 

 

 

 

VREME

Maribor
jasno
41%
2.1km/h
0%
26°C
27°
24°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.