Zakaj bi morali prepovedali delovanje Levice zahtevati odstop Aste Vrečko?

Če bi Asta Vrečko imela vsaj kanček časti in spoštovanja bi že zdavnaj odstopila, piše portal Plus. Čaščenje totalitarnega režima, je namreč najbolj ogabna in nagnusna, ter seveda tudi nevarna stvar pri delu kateregakoli ministra? Kot tudi ni naključje, da je Asta Vrečko ukinila muzej slovenske osamosvojitve?

Prejšnji sistem ni bil demokratičen in je sistematično kršil temeljne človekove pravice in svoboščine. V tem sistemu je bila na vrhu piramide Komunistična partija, ki je imela v Sloveniji absolutno oblast vse do spomladi 1990. Takšna stranka bi bila danes v vsaki normalni državi seveda prepovedana, zato se zdi naravnost nepojemljivo, da leta 2022 članica demokratične vlade in celo ministrica za kulturo pozira pred spominskim obeležjem, ki slavi ustanovitev Komunistične partije Slovenije. Tudi če gre le za pobalinsko provokacijo ali nek težko dojemljiv umetniški performans tovarišice Aste, je edini možen odgovor na njeno obnašanje zahteva po odstopu. Piše Dejan Steinbuch na portalu Plus.

Blizu cerkve v zaselku Čebine se je v noči s 17. na 18. april leta 1937 zgodil ustanovni kongres Komunistične partije Slovenije. Politične stranke, katere ideologija se je v zgodovino vpisala kot ena najbolj krvavih totalitarnih političnih opcij na svetu. 

Čebine, slika Portal24

Ne, ni bila prvoaprilska fotografija ministrice za kulturo Aste Vrečko, ko je bila slavnostna sogovornica na Čebinah.  Kjer je slavila ustanovitev Komunistične partije Slovenije?  Prav ste prebrali. 32 let po osamosvojitvi je ministrica za kulturo proslavljala ustanovitev zločinske in krvave komunistične partije. Res neverjetno. Med tem pa Golobova vlada uničuje državo, mesari po gospodarstvu, upokojencih, delavcih in dela takšno škodo, da so vse njene predhodnice prave amaterke v primerjavi z njo, Asa Vrečko z mišljenjem prejšnjega sistema, poveličuje komunizem, ki je Slovencem naredil toliko hudega? Tudi klanjanje Tanje Fajon komunističnemu fanatiku pred nekaj leti, je bilo nevredno resnega evropskega politika, ki ima ambicije, da postane celo evrokomisarka. Ampak Tanja Fajon se vedno opeče na prevelikem jeziku obljub, ki jih ni od nikjer.

Asta Vrečko bi morala odstopiti, če bi imela kaj samospoštovanja in časti. A očitno tega nima.  Zato ostane le še Ustavno sodišče, kamor je potrebno vložiti pobudo za presojo ustavnosti delovanja stranke Levica. Nenazadnje gre za vladno stranko, ki sodeluje pri upravljanju države. Poveličevanje KPS in njenih zločinov pa je v nasprotju z ustavnimi normami in duhom ustave. 

Bomo tako lahko preprečili norost te stranke in norost ministrice za kulturo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.