Zaključena konferenca v Šanghaju in pobratenje z mestom Hangzhou

Hangzhou, Vir: Wikipedia

Delegacija Mestne občine Maribor je sodelovala na dvodnevnem Forumu o sodelovanju med Evropskimi prestolnicami kulture in Prestolnicami kulture vzhodne Azije z naslovom Kultura in urbani razvoj; sodelovanje in trajnost. Forum so organizirali Ministrstvo za kulturo LR Kitajske, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo Evropske unije in Diplomatska kulturna platforma.

Predstavniki mestne občine so na konferenci predstavili svoje izkušnje ob pripravi in organizaciji Evropske prestolnice kulture leta 2012. Sodelovali pa so tudi na panelu županov. Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec na panelu županov predstavljal projekt Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012, in sicer z vidika, kako je prestolnica kulture pripomogla k urbani preobrazbi, preoblikovanju in družbeni koheziji ter o mestnih javnih kulturnih storitvah in krepitvi le-te

Na panelu kulturnih strokovnjakov je MO Maribor predstavljala Martina Kositer iz Urada za kulturo in mladino MO Maribor, v preteklosti zaposlena na Zavodu Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, kjer je predstavila primer dobre prakse Maribora kot Evropske prestolnice kulture in trajnostnih programov po letu 2012.

Na Forumu je sodelovalo 16 držav iz Evrope, prav tako pa so sodelovali predstavniki Kitajske, Japonske in Južne Koreje. Panela županov se je udeležilo devet predstavnikov (županov ali podžupanov) Evropskih prestolnic kulture, pet kitajskih županov, en japonski in en južnokorejski. Slušatelji so bili predstavniki kitajskega Ministrstva za kulturo, ambasadorji Kitajske, EU, Japonske in Južne Koreje.

Mariborska delegacija bo obiskala še Peking, Chongqing, kjer bodo sestanki z različnih področij in Hangzhou, kjer bo uradno podpisano pobratenje med mestoma.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.