slika: Europark

Slovenija je res nekaj posebnega v primerjavi z Avstrijo. Nižje plače, nižji standard a večje cene.

Ali v Müllerju dobesedno nategujejo Slovence?

Valentinovo je dan, ko svoji dragi, ali dragemu, ljubljeni osebi želimo kupiti kaj lepega, pozornega. Tudi mariborska trgovina Müller je pripravila vrsto zanimivosti v svojem Valentinovem katalogu. A ob primerjanju cen iz avstrijskega in slovenskega kataloga so družabna omrežja dobesedno ponorela.

Recimo, za primerjavo Za parfum Lancome Tresor v Avstriji odštejejo okoli 25 evrov, pri nas pa skoraj 50 evrov, tudi drugi parfum Lancome stane v Avstriji 39 evrov, pri nas pa kar 69. Sicer pa so tudi cene ostalih artiklov dražje, kot pri nas.

Zakaj so v cenah take razlike, so za Žurnal24 povedali tudi  Pri Müllerju, kjer pravijo, da je to zaradi razlike v konkurenci, davkih in nabavnih cenah. Zato se lahko zgodi, da so nekateri izdelki v nekaterih državah cenejši, spet drugi dražji,” pojasnjujejo pri Müller Slovenija. “Pri določanju cen se namreč orientiramo po cenah na slovenskem trgu.”

No, mi bi z veseljem poiskali artikle, ki bi bile v Sloveniji bistveno cenejši, kot v Avstriji. Če bi jih našli, seveda.

M.G.