Hočani na okopih zaradi neverjetnega dviga cen. V četrtek novinarska konferenca

župan Marko Soršak, slika Požareport / BOBO

Občani občine Hoče-Slivnica so na okopih. Neverjetna podražitev nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča je pri občanih povzročila veliko slabe volje.

Kot smo že pisali,  so svetniki občine Hoče-Slivnica s preglasovanjem sprejeli visoke cene za uporabo stavbnih zemljišče v občini Hoče-Slivnica. To se je pri občanih izkazalo še na položnicah. Nadomestilo za uporabo zazidanih parcel v občini se je podražilo za 73%, Nadomestilo za uporabo nezazidanih parcel se je podražilo za kar 200%

Svetniki SDS taki podražitvi močno nasprotujejo. Tako želijo na novinarski konferenci izpostaviti, kdo od svetnikov občine Hoče-Slivnica, je glasoval za tako podražitev in predstaviti ostale dejavnosti, glede teh podražitev. Vodja svetniške skupine SDS Srečko Hvauc,  je v imenu občinskih svetnikov SDS, namreč predlagal, da se cene nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča vrnejo v prvotno stanje. 

O nadaljnjih ukrepih glede teh neverjetnih podražitev, bodo občinski svetniki SDS, občine Hoče-Slivnica zaintersirano javnost obvestili preko novinarske konference, ki bo v četrtek. 1. junija ob 11. uri. “O lokaciji vas bomo še naknadno obvestili,” so nam sporočili iz svetniške skupine SDS Hoče-Slivnica.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.