Zdaj je dokončno jasno! Maribor NI kriv za incident v Ljudskem vrtu.

maribor

Na povratni tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Fenerbahčejem v Ljudskem vrtu je prišlo do navijaškega konflikta. Uefa je odločila, da kazen prejme le turški prvoligaš Fenerbahče.

Mariborski navijači, domnevno člani navijaške skupine Viole, naj bi se pretihotapili do tribune gorečih turških navijačev in odtujili zastavo. Ti pa so se jezno odzvali z vdorom na igrišče ter se povzpeli na vzhodno tribuno, kjer so bile nastanjene družine.

Uefa se je odločila, da Maribor ni nič kriv. Saj navijači niso razgrajali, čeprav naj bi bil povod odtujitev nasprotnikove zastave. kaznovali so le Fenerbahče. Turke je zaradi navijaškega vdora kaznuje s 30 tisoč evri kazni, na naslednji evropski tekmi pa ne bodo mogli računati na podporo svojih navijačev.

Ob tem je Uefa Fenerbahčeju naročila, da se mora z NK Maribor dogovoriti tudi za plačilo škode, ki so jo povzročili njegovi navijači. Ljudski vrt je na delu tribune, kjer so bili gostje, ostal brez številnih stolov, saj so jih jezni Turki po incidentu “ukradena zastava” polomili in zmetali na igrišče.

Če že Turški nogomet ne sodi na Balkan, pač pa v Evropo, pa bi za divjanje navijačev to težko dejali.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.