Zdravniki na nogah! Od ministrice za javno upravo zahtevajo opravičilo!

Kaj je spet zakuhala Golobova vlada zdravnikom? Besni so kot ris. V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides pričakujejo opravičilo ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik.


Iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so včeraj sporočili, da so iz različnih razlogov, med drugim z namenom večje transparentnosti, pa tudi na podlagi mnenja Informacijskega pooblaščenca, začeli javno objavljati podatke o opravljenih zdravstvenih obravnavah poimensko po zdravstvenih delavcih. Piše portal Žurnal24

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je zato na nogah. Kot pravijo, gre za nepopolne in tako celo zavajajoče podatke, saj sta vprašljiva tako metodologija kot sam zajem, ki niti ne vključuje vseh podatkovnih baz, ki beležijo opravljene storitve v zdravstvu. Zato pričakujejo umik podatkov o opravljenih zdravstvenih storitvah po posameznih zdravnikih, ki jih je na spletni strani začel objavljati ZZZS.

Ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik pa FIDES poziva k opravičilu in umiku zavajajoče objave na omrežju Twitter, kjer je podatke ZZZS označila za “končno dostopno storilnost v zdravstvu”.

Kakšne poteze bo še povlekel sindikat, v koliko jih vlada ne bo poslušala, bomo videli v naslednjih dneh.

VREME

Maribor
jasno
50%
3.6km/h
0%
27°C
27°
23°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.