Združenje novinarjev in publicistov obsoja kazenske ovadbe Levice!

levica

Stranka Levica je, kot smo že poročali, proti našemu mediju e-Maribor, ter medijem Nova24TV, Demokracija, ter portalu V fokusu, vložila kazenske ovadbe.

V Združenju novinarjev in publicistov ostro obsojajo kazenske ovadbe

“Vsak medij ima pravico, da povzame dokument, ki naj bi se nanašal na posamezno politično stranko, ne da je pri tem deležen groženj in kazenskih ovadb. V kolikor neka stranka meni, da je medij z objavo določenega dokumenta ravnal narobe, lahko zoper njega vloži civilno tožbo zaradi razžalitve, nikakor pa zoper njega ne more vlagati kazenskih ovadb, ki naj bi jih organi pregona obravnavali po službeni dolžnosti, posebej ne kazenskih ovadb zaradi spodbujanja sovraštva,” navajajo v Združenju novinarjev in publicistov in ob tem dodajajo, da stranka Levica nikakor ni neka deprivilegirana manjšina, zoper katero bi lahko kdo spodbujal sovraštvo.

Izjavo za javnost našega portala, zaradi ovadbe stranke Levica si lahko preberete TUKAJ!

“Zato je takšna kazenska ovadba absurdna, poleg tega so mediji, zoper katere je bila vložena, le opravljali svoje delo,” poudarjajo. Od tožilstva pričakujejo, da bo vložene kazenske ovadbe zavrglo, zoper Levico in njeno vodstvo pa vložilo kazensko ovadbo lažne ovadbe. V Levici se namreč po njihovem mnenju nedvomno zavedajo, da njihova kazenska ovadba nima potrebne pravne osnove, zato jo je treba jemati kot lažno ovadbo z namenom zlorabe inštituta kazenske ovadbe za zastraševanje. Piše portal Nova24TV.

“Gre za evidentno zlorabo inštituta kazenske ovadbe in poskus zastraševanje medijev, ki opozarjajo na strankina skrajna stališča,” poudarjajo v Združenju novinarjev in publicistov.

“Sporni” članek si lahko preberete TUKAJ!

 

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.