Že uporabljate “pametno” kartico za avtobus?

Kot bi imeli bolj znano ljubljansko kartico “Urbana”

Pisali smo že, da bo Maribor uvedel novosti pri plačevanju Mariborskega javnega potniškega prometa. Sedaj ima tudi mesto ob Dravi novo brezstično kartico, ki jo bo poleg avtobusov mogoče uporabljati tudi na pohorski vzpenjači in žičnicah.

Večnamenska brezstična kartica je prilagojena za javni mestni in integrirani potniški promet, torej tudi za vlak. Mestni avtobusni prevoznik Marprom sedanjih kuponskih vozovnic za javni promet ne bo več izdajal. Vsi, ki so do sedaj uporabljali vozovnice javnega mestnega potniškega prometa, bodo te morali zamenjati do 30. junija, saj bodo veljavne le še pol leta. Le za dijake in študente, ki uporabljajo vozovnice integriranega javnega potniškega prometa, kartica ne prinaša novosti, saj bodo te lahko uporabljali še naprej, piše MMC.

Za kartico bo treba odšteti štiri evre, uporabniki pa jo bodo lahko napolnili na osrednji avtobusni postaji in v trafikah. Ker ima kartica dva čipa, bi jo lahko v prihodnje uporabljali tudi kot vstopnico za kopališče, knjižnico, muzeje ali za izposojo mestnih koles, a dogovora na ravni mesta za zdaj še ni. Že zdaj pa bo kartico mogoče uporabljati na Pohorju.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
90%
1.5km/h
0%
19°C
21°
18°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA