Mariborčan padel z daljnovoda med krajo električnega kabla

Slika je simbolna, foto: moje Posavje

Sinoči, okoli 22. ure je 25-letni Mariborčan, v sostorilstvu z Ljubljančanoma, starima 24 in 35 let ter 16-letnikom iz Italije, z daljnovoda na železniški progi Maribor-Pesnica, v bližini pesniškega rondoja, želel ukrasti električne kable. Mariborčan je splezal na kovinski drog daljnovoda in s kovinskimi kleščami želel preščipniti električni kabel. Ob tem je prišlo do udara električnega toka, zaradi česar je padel z droga na tla in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

V postopku so policisti mlajšemu od obeh Ljubljančanov zasegli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Če bo preliminarni test to potrdil, mu bodo v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku, izdali pa so mu že plačilni nalog, ker pri sebi ni imel osebnega dokumenta.

Policisti so mladoletnega osumljenca predali delavcem Centra za socialno delo Maribor. Vse štiri bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

MZ

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.